GOTOWANA WOŁOWINA Z ZIEMNIAKAMI W SOSIE POMIDOROWYM

Menu » GOTOWANA WOŁOWINA Z ZIEMNIAKAMI W SOSIE POMIDOROWYM

40 dkg gotowanej wołowiny, 4 duże ziemniaki, 2 małe cebule, 2-3 łyżki oleju lub oliwy, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 1/2 pęczka zielonej pietruszki lub listków selera, pieprz, sól.

Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach tak, aby były twardawe. Obrać je i pokrajać wzdłuż na 6 lub 8 części. Mięso pokrajać w dość grubą kostkę. Rozgrzać w garnku olej i zrumienić w nim drobno pokrajaną cebulę. Do gorącego tłuszczu włożyć mięso i ziemniaki. Zalać koncentratem pomidorowym rozprowadzonym na sos wrzącą wodą. Gotować przez kilka minut na słabym ogniu, aby mięso przeszło aromatem pomidorów. Podając posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką lub listkami selera.