ROLADA BISZKOPTOWA Z NADZIENIEM ORZECHOWYM

Menu » ROLADA BISZKOPTOWA Z NADZIENIEM ORZECHOWYM

Biszkopt: 5 jajek, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki wody, 1 /2 szklanki mąki poznańskiej lub mazowieckiej Nadzianie: 1/2 buteleczki śmietanki kremowej, 4 łyżeczki łuskanych orzechów włoskich, 2 łyżki cukru pudru, 1 paczka cukru waniliowego.

Biszkopt wykonać i upiec według poprzedniego przepisu. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. Orzechy przebrać i zemleć w młynku razem z cukrem. Śmietankę ubić na krem i wymieszać z orzechami. Upieczone ciasto wyłożyć na serwetkę, ostudzić i posmarować kremem orzechowym. Ciasno zwinąć w rulon tak, aby warstwy kremu i ciasta dobrze się ze sobą skleiły. Zawinąć w serwetkę i włożyć na 1 godz. do lodówki. Przed podaniem wyjąć z serwetki, posypać cukrem waniliowym i pokrajać w grube plastry.